Frokost vs. madpakke!

En typisk løbeuge :)

befunky_artwork.jpg


En uge med løb for mig, består af 3 træningsdage. Gerne mandag, onsdag og enten fredag eller lørdag. I den her uge løb jeg intervalløb mandag. Jeg løb i alt 5 km, hvor jeg de første 3 løb i hårdt tempo i 2 minutter og gik bagefter i 2 min. I de første 3 km skal det være hårdt, rigtig hårdt ;-) De sidste 2 km, skiftevis løb og gik jeg hjem. Tiden blev i alt 29:42 min. Jeg kom ikke ud og løbe i går, så jeg løb i dag i stedet for. Jeg løb 5 km hvor jeg løb i 12 minutter og gik i 1 minut. Tiden blev 28:43 min. På lørdag skal jeg løbe 7 km hvor jeg løber i 10 minutter og går i 1 minut. :-) Ugerne ligner ret meget hinanden, der er altid en dag med interval, en dag med en lang løbetur og en dag med en kortere tur. Jeg bytter lidt rundt på hvilke dage jeg gør hvad, så det ikke bliver for monotont og forudsigeligt. På mine løbeture har jeg altid mit Garmin GPS forerunner (løbeur) med. Det hjælper mig med at holde tiden, så jeg hverken løber for hurtigt eller langsomt, og det gør jeg både kan holde øje med min puls og hvor langt jeg har løbet.

Når jeg skal ud og løbe er det vigtigt for mig at mit tøj sidder godt. Der er ikke noget værre end hvis trøjen gnaver, bukserne sidder for løst osv. Derfor er pasform og komfort to nøgleord for mig når jeg køber nyt løbetøj. Jeg er vild med Nikes løbetøj, da det rummer begge elementer. Det sidder virkelig godt, og transporterer sveden godt væk. Derudover er Pro Touch og SOC også mærker jeg rigtig godt kan lide. Det er mærker, som er en tand billigere end Nike, Adidas osv., men det betyder ikke de går på kompromis med kvaliteten! Jeg kan godt lide der er farve på løbetøjet. Det er både smart og praktisk når man løber inde i midtbyen som jeg gør. Det kan være super svært for bilisterne at se løbere, så man kan ligeså godt hjælpe dem :)

Når det kommer til skoene, er jeg en smule sart, da jeg har en meget smal fod, og fordi jeg pronerer en smule. Derfor skal jeg have støtte til det, ellers får jeg ondt i både fødder og knæ. Jeg var inde i Løberen i Aarhus hvor jeg fik lavet en løbetest. Det foregår ved man tager nogle tilfældige løbesko på, løber en tur på et løbebånd mens det bliver filmer. Så ser man det sammen i slowmotion, og ekspedienen ved med det samme hvor ens problem er, og hvilke sko der vil passe. Så får man de nye sko på, og tager en løbetur mere og ser det i slowmotion. Jeg kan kun tale for mig selv, men jeg kunne virkelig se en forskel! Min akillessene var meget skæv ved de tilfældige sko, og da jeg fik de ‘rigtige’ på, blev den helt lige (de filmer ens løb bagfra). Jeg kan også tydeligt mærke det på mine løbeture efter jeg har fået de nye! Skoene passer bare perfekt til mig! Jeg fik Asics Gel Kayano 19 (2A). Jeg købte dem på udsalg, da de koster 1600 kr. fra ny, og da den nye model er udkommet, fik jeg dem til halv pris! :-)

FØLG MIN BLOG MED BLOGLOVIN

1

  • www.fitmom.dk

    Ihhh nogle lækre sports ting du har fundet frem :) Jeg løber selv 3-4 gange om ugen – pt skal jeg bare have nogle kilometer i benene og i bedre form :) Derefter kaster jeg mig over at forbedre mine løbe tider :)

    Charlotte
    http://www.fitmom.dk
    EN personlig blog om at komme i form & løbetræning

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frokost vs. madpakke!