God start på dagen :)

Fantastiske fastelavnsboller ;-)

IMG_2064

Jeg vil lige give en advarsel først. De her fastelavnsboller er så syndigt gode, at hvis du først spiser en, har du lyst til at spise alle 15!! Nu er du advaret ;-)

Fastelavn er lige rundt om hjørnet, og jeg tænkte jeg ville prøve at bage fastelavnsboller. Jeg googlede mig lidt frem for at finde en opskrift, som var lækker, men samtidig ikke for kompliceret. Valget faldt på Amos fastelavnsboller med cremefyld.

Ingredienser:

500 g Amo Hvedemel
100 g blødt smør
50 g gær
2 tsk. vanillesukker
1 æg
Ca. 2 dl mælk
1/2 tsk. salt

Vanillecreme:
2 dl mælk
1 tsk. vanillesukker
3 æggeblommer
25 g sukker
1 tsk. Amo Hvedemel

Fyld:
100 g hakket chokolade.

Du starter med at opløse gæren i lunkent mælk, tilsætter vanillesukker, salt, æg, hvedemel og det bløde smør.
Ælt det sammen til en glat og smidig dej, som skal være blød, og form den til en kugle.
Lad dejen hæve, tildækket og lunt, i 30 min. Imens dejen hæver, laver du din vaniljecreme, så den kan nå at køle af: Rør æggeblommerne, sukker og mel sammen, evt. i en gryde. Kom kogende mælk i æggemassen (som du har varmet i microovn eller i en gryde). Varm cremen igennem til den er tyk, og lad den køle af.  Når den har hævet: slå dejen ned og rul den ud til en stor firkant ca. 50 x 30 cm. Skær dejen i kvadrater poå ca. 10 x 10 cm. Fordel vanillecremen og hakket chokolade på dejen. Fold dejen sammen omkring fyldet og tryk kanten godt sammen.

Læg bollerne med sammenføjningen nedad på en bageblade med bagepapir. Sæt dem til hævning i ca. 30 min.

Pensling: Sammenpisket æg eller mælk.
Bagetid: Ca. 10-15 min midt i en 220C forvarmet ovn (varmluft 200C). Mine fik 15 minutter.

Jeg beklager jeg ikke fik taget billeder af min firkant med creme og chokolade på – men jeg er sikker på jeg bager dem igen en anden dag, de var simpelthen så lækre! Da bollerne var kommet ud af ovnen og kølet af, puttede jeg glasur på og dryssede med krymmel.

befunky_artwork.jpg

FØLG MIN BLOG MED BLOGLOVIN

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

God start på dagen :)