Madplan uge 11

Chokolade cupcakes med kaffefrosting :)

 photo IMG_2116_zpsa3c5a029.jpg

Først vil jeg lige sige at jeg BEKLAGER mine manglende æstetiske evner i det søde køkken ;-) Jeg havde en helt klar idé om, hvordan den frosting skulle se ud på kagerne, men det var ligesom den der plasticpose bare ikke ville som jeg ville! :) De smager virkelig godt, selvom deres udseende ikke er med dem ;-)

Tilbage til mit indlæg! Jeg synes tit, at man sådan en mandag kan få en øv-stemnng. Alt vender tilbage til det normale, skolen begynder igen og lektierne osv. osv. Jeg opdagede også i dag, at jeg måske har skinnebensbetændelse, hvilket er super træls, da det går SÅ godt med mit løb :( Derfor synes jeg at vi skulle forkæles lidt herhjemme og trøstespise – bare en smule. Og hvilken bedre måde at gøre det på end med CUPCAKES?! :) Opskrifterne er inspireret af Amo :)

For at lave ca. 16 stk:

Det skal du bruge:

Kagerne: 
200 g  hvedemel
1½ tsk. bagepulver
1½ tsk. vanillesukker
¼ tsk. salt
120 g smør
250 g sukker
2 æg
1½ dl mælk
50 g kakao
12-18 stk. cupcakeforme (alt efter hvor store/små du vil have dem)

Kaffefrosting: 
4,5 dl flormelis
1¼ dl kakao
90 g blødt smør
1½ tsk. vanillesukker
Ca. 1/2 dl lun mælk
Ca. 1/4 dl færdiglavet kaffe

Sådan gør du:

1. Start med at piske sukker, æg og smør hvidt og luftigt. Smørret skal smeltes inden.
2. Derefter blander du mel, bagepulver, salt og vanillesukker sammen i en anden skål.
3. Tilsæt dernæst melblandingen til smørblandingen (si det gerne, så du undgår klumper), hvor du skiftevis putter melblanding og mælk i. Tilsæt til sidst kakaopulver og pisk dejen til en ensartet glat masse.
4. Fordel den i cupcakeforme. Formene skal fyldes op til lidt over midten. Jeg havde kun en fast muffinform, så det blev den de kom i :)

Bagetid: Ca. 25-30 min. midt en 175°C (varmluft 155°C)

 photo kager_zps76708b4c.png

Når kagerne er færdige og kølet af kan du lave din frosting. Du må først komme den på kagerne når de er kolde.
Alle ingredienserne kommes i en skål og piskes til en luftig creme. Hvis du vil have en frosting der er stiv, skal du tilsætte lidt af gangen og ikke nødvendigvis det hele, men prøve sig frem. For at komme frostingen på kagerne, putter jeg den i en engangsplasticpose og klipper et lille hul i, og laver en spiral udefra som slutter inde i midten på kagen – dette kiksede dog ret meget for mig ;-) Hvis man har en stjernetyl er det selvfølgelig mest optimalt :)

 

FØLG MIN BLOG MED BLOGLOVIN

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 11