Brunch :)

Gyoza – japansk stegt dumpling!

 photo IMG_2144_zps404e1321.jpg

“Japansk madlavning behøver ikke betyde sushiknive til mange tusind kroner og eksotiske fisk. Det kan også bare være f.eks. kål med salt. Det fortæller den danske kok Tommi Kondo Sasaki fra Restaurant Pony i København (der dog ikke serverer japansk mad). Han er en stor kender af og fortaler for almindelig japansk hverdagsmad.” Jeg så Masterchef for et par uger siden, og der lavede de disse gyozaer. Jeg synes det så virkelig spændende ud og tænkte at det måtte selv en amatørkok som jeg kunne finde ud af :) Jeg googlede lidt, for at finde inspiration til hvad der kunne komme i farsen og hvordan de præcist skulle tilberedes. Jeg faldt over en opskrift fra Alt for damerne, som jeg dog skrev lidt om. Jeg serverede mine gyozaer med varmede edamame bønner som var strøet med lidt salt, hvidkål der var stegt på panden i rapsolie og sesam samt rå gulerodsstave. Som dyppelse til gyozaerne brugte vi soya.

Ingredienser:
1 forårsløg
250 g hakket svinekød
1 spsk fintrevet ingefær
2 spsk soja
1 spsk neutral olie ristet i sesam
2 tsk hvedemel
30 stykker gyoza papir (kan købes i de fleste asiatiske supermarkeder) 
1 spsk neutral olie
½ dl vand

Sådan gør du:
1. Rens og hak forårsløg fint – også den mørkegrønne del. Bland med kødet og rør farsen sammen med ingefær, soja, den hjemmelavede sesamolie og hvedemelet.

 photo IMG_2136_zps963c68f4.jpg

2. Læg et stykke gyozapapir på et skærebræt, og hav en skål vand stående ved siden af. Fugt fingrene i vandet, og kør dem rundt langs kanten af papiret. Læg en teskefuld fyld midt på papiret, og luk den sammen – du kan evt. plissere kanterne på den ene side for at pynte, men det er ikke nødvendigt. Blive ved med at lave gyozaerne til farsen eller papiret er brugt op. Læg dem på en tallerken.

 photo IMG_2138_zpsbdf600b1.jpg
 photo IMG_2139_zps2ab72571.jpg

3. Varm olien i en sauterpande, og kom gyozaerne i. Lad dem stege i 5 minutter på middelvarme til der dannes en gylden skorpe på den nederste side. Kom så ½ dl vand ved, og kom låg på. Lad gyozaerne dampe færdig i 5 minutter ved svag varme. Jeg stegte dem af 2 omgange, fordi der var så mange!

 photo IMG_2149_zps83b7e1c1.jpg

TIP:

Gyozaer kan laves til og med punkt 2 og så fryses og gemmes til en anden gang.

FØLG MIN BLOG MED BLOGLOVIN

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brunch :)