Madplan uge 13

Kyllingeoverlår med coleslaw og squashmuffins :)

 photo IMG_2173_zpsa71268d5.jpg

I aften skal vi have kylling. Jeg er vild med kylling! Specielt kylling hvor man kan lave sprødt skind, mums! Men der er heller ikke noget værre end slattent skind, så skindet skal ABSOLUT være sprødt! Jeg googlede lidt rundt, og faldt over denne opskrift. Den er lige at gå til, og jeg synes det er sjovt og spændende at bruge grillelementet i ens ovn – det er ikke så tit man gør det. Dog gav jeg dem kun 8 minutter til sidst på grill – ellers ville de brænde på ;-)

Ingredienser:
1 pakke kyllingeoverlår
Salt og peber
Olivenolie

Tag dine kyllingeoverlår og put salt og peber samt lidt olivenolie på dem. Hav inden ovnen varmet op og sæt den på grill for fuld skrue – max temperatur. Når ovnen er varm, og kyllingerne ligger i et fad sætter du dem i ovnen og giver dem 10 minutter. Derefter skruer du ned på 180 grader og på almindelig ovn og giver dem 25 minutter. Til sidst giver du dem igen 8 minutter på grill med max temperatur.

Coleslaw:
Gulerødder
Hvidkål
1 tsk Hvidvinseddike
5-6 Yoghurt eller anden surmælksprodukt
3-4 spsk Mayonnaise

1 tsk Salt 
2 tsk Sukker
1 tsk sennep

Det er super nemt at lave coleslaw og det smager bare vildt godt! Jeg har fået min opskrift fra min far, og gennem tiden har jeg lavet den til min egen. Du river dine gulerødder og snitter dit kål fint og putter i en skål. I en anden skål blander du yoghurten og mayonnaisen og tilsætter efter behov og smag hvidvinseddike – eller citron hvis du ikke har hvidvinseddike – salt og sukker. Det er meget forskelligt hvor surt eller salt man vil have sin coleslaw, så prøv dig frem. Jeg har sat mine mål på, hvordan jeg kan lide en coleslaw. Jeg tror ikke jeg er til hverken den søde eller salte side, det er nok midtimellem ;)

 photo IMG_2169_zpse4f5def2.jpg

Squashmuffins, opskriften har jeg lånt herfa.
300 g squash (det svarer cirka til 1 stor)
3 fed hvidløg
75 g smør
2 æg
1/2 tsk sukker
1/2 tsk salt
175 g mel
1 tsk bagepulver
25 g revet parmesanost (kan udelades) 

Squashen rives på den grove side af rivejernet og trykkes fri for væde med et rent viskestykke. Hvidløget presses og røres i. Herefter smeltes smørret og tilsættes. Æggene piskes sammen med en gaffel og tilsættes. Tilsæt herefter sukker, salt, mel og bagepulver og rør. Det gør ikke noget hvis dejen er lidt klumpet – det får man gode muffins af. Muffinsne puttes i forme og den revne ost fordeles over. Bages ved 225 grader i 20-25 minutter. Serveres lune. Jeg gjorde det, at da kyllingen skulle have de 25 minutter på almindelig ovn kom jeg muffinsene i, og da så grillfunktionen igen skulle slåes til, tog jeg dem ud.

 

FØLG MIN BLOG MED BLOGLOVIN

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 13