Hjemmelavede minipizzaer :)

Laksetærte med ovnkartofler og hjemmelavet chilimayo :)

 photo foto2-1_zpsd28a4d3b.jpg

Aftenens menu skulle stå på gyoza ifølge madplanen, men da vi spiste ude ved min kærestes forældre og jeg havde glemt at få købt gyozapapir inde i byen, byttede jeg rundt på søndag og i dag. Så det blev tærte i dag og gyoza på søndag – glæder mig rigtig meget til at lave dem!

Dagen i dag har budt på hygge i det dejlige vejr. Bailey og jeg gik en tur på tangkrogen med en veninde, hendes baby og hendes hund. Det er så hyggeligt at se når hundene bare leger og også nyder det dejlige vejr! Vi tog urtethe og vinduer med og satte os på en bænk i solskin hvor vi nød det.

Tilbage til laksetærten. Vi lavede selv dejen, og fyldet bestod af en æggeblanding, fersk laks, spinat og ost på toppen. Det var virkelig lækkert! Som tilbehør lavede vi nogle kartofler i ovn og dertil en chilimayo.

Tærtedej:
100 g smør – eller margerine. 
3 dl mel – brug gerne 1/3 til groft mel og 2/3 til almindelig hvedemel
Salt
1,5 spsk vand

Bland smør, mel og salt sammen og smuldrer det. Saml dejen med vandet, og stil den på køl mens du forbereder fyldet.

Æggeblanding:
3 æg
1 dl skyr/creme fraiche e.l. 
1 madlavningsfløde/milda e.l. 
Salt og peber

Bland det hele sammen :)

Fyld til tærten:
250 g laks 
400 g frossen spinat 
Revet ost

Chilimayo:
2 æggeblommer
250 ml smagsneutral olie
1 tsk sennep
1 tsk salt
0,5 tsk citronsaft
Godt med chilisovs og tørret chili

Tilbehør:
Kartofler (ca. 200 g pr person) skåret i både og krydret godt! 

Tag dine æggeblommer i en skål og pisk dem lidt. Tag herefter olien, og hæld MEGET forsigtigt, i en TYND stråle, LIDT af gangen til æggeblommerne mens du pisker – jeg brugte elpisker. Når al olien er brugt op, tilsættes sennep, salt og citronsaft. Herefter skal der bare så meget chili i som du har lyst til! Førend den kan få nok smag, synes vi, der både skal chilisovs og tørret chili i. Det er ca. 5-6 spsk chilisovs og næsten en hel tsk tørret chili – men det er jo smag og behag! I stedet for at komme chili i, kan du komme revet hvidløg i, og VUPTI så har du aioli :)

Tag din tærtedej ud af køleskabet og put den i et tærtefad. Den skal lige sådan moses lidt på plads – pas på det lag du laver ikke bliver for tykt. Bag tærtedejen i den varme ovn i 5 minutter. Derefter putter du den hakkede spinat udover hele bunden (vi brugte frossen hakket spinat og sørgede for at dræne det så meget som muligt for vand – ved at vride det!) og tag derefter dine laksestykker og skær i skiver og fordel dem på spinaten. Tag din æggeblanding og hæl over så det nogenlunde dækker. Tag til sidst din revne ost og fordel ud over tærten! Bages i 30-40 minutter! :) Vi puttede vores bådekartofler i ovnen på samme tid som tærten kom ind, og det passede fint.

 photo foto1-1_zps27ac3243.jpg

FØLG MIN BLOG MED BLOGLOVIN

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavede minipizzaer :)