(Endnu) et indlæg om morgenmad :)

Forsinket torsdagsindlæg – mexicansk ;-)

 photo befunky_artwork.jpg_zpsrfdo60k5.jpg

Beklager der er lidt stilhed på bloggen, men jeg har så travlt med skole, bachelor og job. I skal dog ikke snydes for mit torsdagsindlæg, som så kommer i dag fredag :) Eleverne skal i denne uge have mexicansk tema. Menuen står på hjemmelavet tortillas med oksekød, hjemmelavet nachos, salsa og guacamole. Det var eleverne selv i sidste uge som spurgte om vi ikke kunne få mexicansk mad. Opskrifterne kommer her, jeg vil se om jeg kan tage nogle billeder af elevernes mad og smide op herinde en af dagene :)

Mexicanske tortillas

Tortillas:

  • 1 dl hvedemel
  • 0,5 dl grahamsmel
  • ½ tsk. salt
  • 1 spsk. olie
  • 1 dl vand
  • Lidt smør til stegning

Fyld:

  • Et kvart hakket løg
  • 0,5 spsk. olie
  • 0,5 fed hakket hvidløg
  • 1 tsk. tørret chili
  • En kvart tsk. stødt spidskommen
  • 200 g hakket oksekød
  • En kvart dåse hakkede tomater
  • 0,5 rød peberfrugt
  • 0,5 gul peberfrugt
  • Salt
  • Peber
  • 1 teske kanel

Sådan gør du:

Tortillas:

  1. Kom de to slags mel i en skål sammen med salt.
  2. Bland det med olie, og kom vand i lidt ad gangen, til det er en smidig dej. Lad den hvile i 30 min.
  3. Del dejen i 2 lige store stykker og rul hvert stykke ud til en pandekage, der steges i lidt smør i en mellemstor pande ca. 3 min. på hver side ved lidt over middelvarme.
  4. Læg pandekagerne i et viskestykke, mens de stadig er varme, så de bliver lidt bløde.

Fyld (steges i en stor gryde):

  1. Start med at skær løg og peberfrugter i små tern.
  2. Begynd med at svitse løgene kort, skru ned og tilsæt hvidløg, chili og spidskommen.
  3. Kom kødet ved og rør rundt, til det er brunet godt. Tilsæt hakkede tomater.
  4. Kom peberfrugterne ved sammen med kanel.
  5. Kom lidt salt og peber ved, og lad retten simre i 20-30 min. til den er en tyk sovs. Smages til med yderligere krydderier og fyldes i de bagte tortillas.

Hjemmelavet nachos med salsa og guacamole

Nachos:

  • 3 æg
  • 250 g grahamsmel eller alm. hvedemel
  • 2 teske vand
  • 2 teske olivenolie

Tomatsalsa:

  • 1 løg
  • 0,5-1 fed hvidløg
  • 2 tomater hakket groft
  • 1 teske sukker
  • 1 teske olivenolie
  • 0,5 grøn peberfrugt skåret i tern
  • Revet ost

Sådan gør du: 

Nachos: Tænd ovnen på 200 grader. Kom alle ingredienserne i en skål og rør og ælt godt. Mærk efter om dejen har en god konsistens. Lad den hvile i en halv time. Herefter rulles det tyndt ud og skær herefter pladen i små trekanter og drys med lidt salt. Kom trekanterne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ca. 10-15 minutter. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.

Salsa: Put tomaterne samt løg og hvidløg i en skål med olivenolie. Tilsæt sukkeret og til sidst peberfrugten, kør en gaffel igennem et par gange, så det bliver mere en salsa med masser af saft og ikke bare en tomatsalat. Tilsæt evt. chili, hvis I er til den stærke side J

Lad det stå og trække i ca. 30 minutter.

Anret det hele i et fad skiftevis med nachos og salsa og til sidst det revet ost.

 Guacamole

Ingredienser:

  • 1 moden avocadoer
  • Lidt frisk chili (udelad evt. kernerne, da de er meget stærke)
  • Lidt limesaft
  • 0,5-1 tomat (prøv jer frem)
  • 0,5-1 løg (prøv jer frem)
  • 0,5 -1 fed hvidløg (prøv jer frem)
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

Hak løg, hvidløg og chili fint. Halvér avokadoerne, fjern stenen og snit dem evt. inden du tager kødet ud af skallen med en ske (det synes jeg er lettest). Hak tomaterne fint – du kan selv vurdere om du vil medtage det “våde” alt efter hvor våd du ønsker guacamolen.

Hak eller mos avokadoerne i en skål og tilsæt tomat, lød, hvidløg. Alt efter hvor stærk chilien er, kan I vente med at putte det hele i til guacamolen har stået lidt. Smag den så til med limesaft, salt og peber.

FØLG MIN BLOG MED BLOGLOVIN

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

(Endnu) et indlæg om morgenmad :)