Sund koldhævede boller :)

Kammuslinger med parmaskinke :)

 photo IMG_5089_zps6duxibez.jpg

Aftenen i går blev tilbragt med to rigtig gode veninder. Vi havde aftalt, at vi ville lave kammuslinger, da ingen af os havde prøvet at lave det før. Der blev researched en masse på nettet, og vores valg faldt på denne opskrift: http://www.soendag.dk/opskrifter/hovedretter/kammuslinger-la-parma . Vi ændrede den dog en del, da vi manglede nogle af tingene, og selv tilføjede nogle andre.

Ingredienser:
Nok til hovedret til 4 personer.

  • 400 g kammusliner (vi købte dem på frost, og de smagte rigtig godt)
  • 200 g parmaskinke (2 små pakker)
  • Olie og smør
  • 3 spsk frisk persille
  • 2 fed hvidløg
  • Salt og peber

Som tilbehør:

  • Brød
  • Revet parmesan
  • Blandet salat (vi brugte iceberg, agurk, og rød/gul peber)
  • Rugbrød bagt i ovn med olie, salt og hvidløg på
  • 4 dl perlebyg
  • Aioli
    • 2 æggeblommer
    • 150 ml rapsolie
    • 1 spsk eddike
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk sennep
    • 1 fed hvidløg

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 220 grader. Put rugbrød med olie, salt og hvidløg ind i ovnen (det skal have længe). Sæt vand over til din perlebyg. Dup kammuslingerne tørre med køkkenrulle og hæld en smule olie i et ildfast fad og sæt dine kammuslinger derpå. Klip parmaskinken i små stykker og bland i en skål med olie og smør, persille og hvidløg samt salt og peber. Fordel blandingen på dine kammuslinger og time det hele, så kammuslingerne får 10 minutter i ovnen (parmaskinken skal blive sprød). Sæt også din brød ind på dette tidspunkt. Imens kammuslingerne er i ovnen, laver du aiolien. Put æggeblommer i en skål, pisk med elpisker og tilsæt en i en lille tynd stråle olie lidt af gangen. Når al olien er brugt, tilsætter du eddike, salt og sennep og smager mayonnaisen til. Tilsæt derefter hvidløg.

Anret det hele på en tallerken og husk endelig at tage noget af smørsovsen, der kommer fra kammuslingerne over din perlebyg og put revet parmesan henover :-) Det gik en smule stærkt med vores anretning, da vi var super sultne! Vi tog i biffen bagefter og så Mænd og Høns. Ret spøjs film, men hvis man kunne lide Blinkende Lygter, Adams Æbler osv., tror jeg godt den vil kunne bringe smilet frem et par gange eller tre ;-)

FØLG MIN BLOG MED BLOGLOVIN

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sund koldhævede boller :)