Min største last..

Sund koldhævede boller :)

 photo IMG_2272_zpsg2vbdt5t.jpg

Jeg har i de sidste par uger bagt koldhævede boller hver dag. Det lyder umiddelbart som et stort arbejde, men det er det virkelig ikke. Specielt ikke når man får friskbagt brød hver dag ud af det!

Jeg rører en dej sammen inden jeg går i seng om aftenen, og om morgenen inden jeg går i bad og ud med hunden tager jeg en spiseske og lynhurtigt får smækket 8 boller op på en bageplade og ind i ovnen. En halv time ekstra er der friskbagte boller. Opskriften varierer fra gang til gang, men nedenstående er mine ca. mål. Målene er til, hvad jeg ville sige, en dobbelt opskrift – der er sikkert mange, som vil gerne lave dobbeltportion og fx fryse nogle ned eller også kan de også fint spises dagen efter evt. hvor de har været på en brødrister.

Ingredienser:
Til ca. 15 boller. 

  • 12 g gær
  • 6 dl koldt vand
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk olivenolie
  • 50 g hvedeklid
  • 70 g grovvalsede havregryn
  • 70 g knækkede rugkerner
  • 150 g grahamsmel
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 150 hvedemel
  • Film til at putte over skålen

Fremgangsmåde:

Opløs gæren i det kolde vand og tilsæt lidt af det grove mel. Tilsæt derefter salten og olien. Grunden til der skal lidt mel i inden salten er, at jeg har hørt, at salt kan ødelægge gæren? Så derfor er jeg bare begyndt at gøre det sådan :) Tilsæt derefter resten af melet. Dejen skal være så lind at du kan nemt kan røre rundt i den med en grydeske. Tag herefter film og dæk skålen fuldstændig, der må ikke komme luft ind. Stil skålen i køleskabet. Dagen efter (eller minimum 8 timer senere) tænder du først ovnen på 225 grader, varmluft, og derefter tager du skålen ud af køleskabet og tager filmen af.
 photo IMG_2264_zpsbuyz2pdw.jpg
Tag derefter en spiseske og en klat dej op af gangen og putter den på en bageplade med bagepapir. Jeg får ca. 15-16 boller ud af denne mængde dej. photo IMG_2265_zpszq78dei1.jpg

 photo IMG_2270_zps8vdiarmy.jpg

Put bagepladen i ovnen og giv dem 25-35 minutter. Vores ovn er enormt dårlig, så bollerne skal ved os have 30 minutter, men hvis ens ovn er af bedre karakter, kan det være 25 min er nok. Du kan se bollerne er færdige, hvis de bliver gyldne udenpå og når du banker i bunden, skal de lyde hule. God fornøjelse :)

Sådan spiser vi morgenmad i weeekenden, dog er der for det meste lidt mere pålæg og blødkogte æg, men der var ikke lige nogen af os som havde fået handlet ;-) Vi kan godt lide at gøre noget ekstra ud af det, når vi nu begge har ekstra tid. God weekend, i aften skal jeg spise med nogle veninder, og vi skal lave kammuslinger – opskrift og billeder kommer op i morgen :)

 photo IMG_2275_zpsuvsihcsv.jpg

FØLG MIN BLOG MED BLOGLOVIN

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min største last..