De (nye) officielle kostråd :)

Torsdagsindlæg: Fish’n’Chips

 photo fish and chips1_zpsepw1afn8.png

Dette indlæg er torsdagsindlægget, som fremover vil handle om, hvilken ret mine elever i hjemkundskab skal lave i den pågældende uge. Jeg har valgt, at have et tema der hedder ‘Landekulturer’, så hver gang skal vi lave noget mad, som kendetegner et land. Den første gang har jeg valgt landet, da jeg ikke har mødt eleverne før, og ikke ved hvad de ønsker, og jeg har valgt England og derunder Fish’n’Chips. Det er en sjov ret, som også kræver lidt finesse fra eleverne, og en ret som mange kan lide :) Jeg har valgt, at gøre den lidt sundere, og bage chips’ne i stedet for at friturestege dem. I hjemkundskab skal vi også lave sauce tartere, men da der er mange ingredienser i som min kæreste herhjemme ikke kan lide, har jeg valgt at udelade den. Sådan går det ikke i min undervisning, og der skal eleverne smage og vise ‘madmod’ :)

Ingredienser til 2 pers: 

  • 225 g torskefilet
  • 1 dl mel
  • 1 dl øl
  • 1 æggehvide
  • 1 tsk. eddike
  • Salt
  • Rapsolie til fritering (jeg brugte 1 ltr)
  • Citron i både
  • 3 bagekartofler
  • 1 spsk. olie

Fremgangsmåde chips:

  1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
  2. Start med at skræl og skær dine kartofler i ens stave. Kom dem i en frysepose sammen med olien og salt – og ryst det hele sammen så alle kartofler bliver dækket af olie.
  3. Hæld dem ud på en bageplade med bagepapir og fordel dem så de ligger enkeltvis og ikke rører ved hinanden i ca. 20-25 min. Vend dem en gang undervejs.
  4. Når de er færdige, drys med salt og server straks.

Fremgangsmåde fish:

  1. Dup fisken tør og skær den i mindre stykker.
  2. Kom mel og øl i en skål og pisk det sammen, så der ingen klumper er. Krydr med lidt salt.
  3. Pisk æggehviden stiv i en anden skål og tilsæt eddiken, pisk igen.
  4. Vend æggehviden i mel-blandingen, uden at slå luften for meget ud af den.
  5. Kom olie i en gryde og lad det blive godt varmt – så det syder om enden af en tandstik.
  6. Med en tang dyppes fiskestykkerne i dejen og puttes ned i olien. Afhængig af hvor stor din gryde er, så gør det evt. af et par gange, så temperaturen på olien ikke falder for meget.
  7. Lad dem stege til de bliver gyldne og sprøde. Tag dem op med en hulske og kom på køkkenrulle, så de kan dryppe af. Drys med salt og server dem varme med citronskiver og tartare sauce.

Maden smagte virkelig godt (!), dog fik jeg desværre ikke taget et billede. Men det blev rigtig godt :)

Billede lånt af www.thoughtyoumayask.com

FØLG MIN BLOG MED BLOGLOVIN

2

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De (nye) officielle kostråd :)