Hjemmelavet smør ;-)
I dag var jeg med min skole ude og besøge Arla, og der lavede vi en masse ting, bl.a. lavede vi vores egen smør. Det var virkelig sjovt og nemt! Også smager det jo bare lige en tand bedre, når man selv har lavet maden – det synes jeg hvert fald ;-)
I får opskriften her :)
Ingredienser:
- 2,5 dl piskefløde 38%
- 1/4 dl kærnemælk
- En knivspids salt
- 1 rystebæger/meljævner e.l.
Fremgangsmåde:
- Rør piskefløde og kærnemælk sammen i en skål, og lad det stå ude på køkkenbordet natten over, gerne 24 timer. På den måde bliver fløden syrnet, dvs. den kommer til at ligne creme fraiche. Det er de gode mælkesyrebakterier i kærnemælken, der syrner fløden.
- Når natten er gået, kommer du den syrnede fløde i rystebægeret. Du må ikke fylde bægeret helt op, der skal være minimum 2 cm til kanten.
- Ryst alt hvad du kan i et par minutter. Først vil du fornemme, at du pludselig ikke kan ryste mere, men du skal blive ved, og så pludselig kan du høre nogle ‘plaskelyde’, også er smørret færdigt.
- Hæld nu smørret i en sigte, og alt det væske som løber ud, er kærnemælk.
- Smag smørret til med salt og evt. andre krydderier, hvidløg, chili e.l.
Og hvor lækkert er det ikke bare at have lavet sit eget smør ;-) Det kan ca. holde sig i en uge i køleskabet i en lufttæt beholder.
FØLG MIN BLOG MED BLOGLOVIN
Ingen kommentarer endnu