Status efter ingen gluten i 2,5 år - nu også uden laktose

5:2 livsstil – opskrifter til fastedagene

skemakalorier_hvid

Hej derude :)

Hjemme ved os har vi ændret vores livsstil lidt, så vi nu spiser efter 5:2 kuren. Til dem af jer der ikke kender den, så vil det sige at man 5 dage om ugen spiser normalt og 2 dage om ugen faster – eller rettere kvinder må spise 500 kcal og mænd 600 kcal. De andre 5 dage spiser vi ganske normalt og sundt, men giver også os selv lov til at drikke vin om fredagen og hygge engang i mellem. Udover vi spiser efter 5:2 kuren er al vores kost gluten- og laktosefri, da jeg er intolerant overfor begge ting. Så der er mange hensyn at tage i hjemmet. Jeg har dog den skønneste kæreste der støtter mig 100 %, så han spiser heller ikke gluten eller laktose – på den måde skal der ikke være to slags brød, to slags mælk osv. Vi har også aftalt, at hvis man dyrker motion på fastedagene, så må man indtage lidt mere end 500/600 kcal. Det handler om, at få livsstilen til at passe ind i ens hverdag, så det ikke bare bliver endnu en kur.

Jeg tænker, at jeg vil skrive hver uge, hvad vores fastedage indeholder af mad. Min kæreste spiser primært morgenmad og aftensmad og jeg frokost og aftensmad. Vi faster hver tirsdag og torsdag som hovedregel, medmindre der er arrangementer, som gør, at det skal rykkes. Det er rart at have faste fastedage, og det er rart at det er dage, som er lange på job og som ikke indeholder ret meget fysisk aktivitet. Husk også at drikke en masse vand! Og tænk over hvilke madvarer der indeholder mange kcal og ikke så mange. 500 kcal kan fordeles på MANGE forskellige måder!

Tirsdag:
Min mad består af frokost og aftensmad.
Frokost: tunsalat bestående af 1 dåse tun (140 kcal), 1 lille gulerod (15 kcal), 1 spsk hakket rødløg (4 kcal), 0,5 dl skyr (32 kcal), 3 cherrytomater (10 kcal) og 1 skive glutenfri knækbrød (35 kcal). I alt: 236 kcal.

Min kæreste spiser morgenmad bestående af: 1 æg (80 kcal), 1 drikkeyoghurt (225 kcal). I alt: 375 kcal.

Vores aftensmad er wok med svinekotelet. Opskrift 2 pers (282 kcal pr person):

 • 200 g kotelet
 • 60 g løg
 • 80 g sød chili sauce
 • 200 g gulerødder
 • 200 g grønne bønner
 • 100 g knoldselleri

Vask og skær alle grøntsager i mundrette stykker. Fjern al synlig fedt på koteletterne og skær dem i tynde skiver. Varm en pande op og steg kødet uden fedtstof. Når det er gennemstegt så steger du grøntsager med i omkring 5 min. Tilsæt til sidst sød chili sauce og smag til med salt og peber.

Vi går ikke så meget op i om vores daglige kcal indtag overstiger med 10-20 kcal, det vigtige for os er at vi kan mærke på vores krop at vi faster ;-)

Torsdag:
Vi spiser begge en smoothie (250 kcal) til morgenmad/formiddag bestående af:

 • 100 g frosne bær
 • 1 dl skyr
 • 1 lille banan
 • 1 tsk. kokosolie

Aftensmad: Bagt torsk med blomkålsris (247 kcal pr person) 2 pers:

 • 300 g torskefilet
 • 6 tomater
 • 2 tsk olivenolie
 • 1 tsk timian
 • 1 tsk rosmarin
 • salt og peber
 • saften af 1 citron
 • 300 g blomkål
 • 1 bundt basilikum

Læg torskefileterne i et ovnfast fad smurt med olivenolie.

Skær tomaterne i skiver, læg dem oven på torsken sammen med timian, rosmarin, salt og peber samt saften fra citronen.

Sæt fadet i en 180 grader varm ovn i ca. 20 minutter. Kør blomkål og basilikum på en god blender eller food processor (du kan også hakke blomkålen meget fint – konsistensen skal være som ris).

Anret den færdigtilberedte torsk på et låg af ”blomkålsris”.

FØLG MIN BLOG MED BLOGLOVIN

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Status efter ingen gluten i 2,5 år - nu også uden laktose