Lækker ærte-avocadosuppe med dild- og limemarinerede rejer

Opskrifter til fastedage uge 19, 5:2 livsstil

img_1714

Ny mandag – ny uge og dermed to nye fastedage i 5:2 livsstilen :) En ting jeg fandt ud af på de sidste to fastedage var at det gælder virkelig om at smage den smule mad man må få, til. En masse krydderier og krydderurter så den får noget power!

Jo mere smag, jo mere mæt vil man føle sig. Det kender man også når man spiser meget stærk mad – man kan ikke spise så meget af det, som fx McDonalds som er utrolig smagsneutral.

Derfor har jeg fået mig mit eget krydderurte-krukke-hjørne og det er bare lækkert! Jeg elsker at være så selvforsynende som overhovedet mulig! Jeg har gjort flere tiltag til det derhjemme, og det vil jeg fortælle om i et andet indlæg.

Fastedagene i denne uge ligger igen tirsdag og torsdag.

Tirsdag:

Morgenmad/formiddag

Smoothie 1 person (200 kcal):

  • 1 Håndfuld frisk spinat ( 30 g )
  • 1 Avokado lille eller ½ af en stor ( 90 g )
  • ½ Æble ( 50 g )
  • Saft af 1 lime
  • Smag til med ingefær
  • Spises sammen med 1 æg (80 kcal) og 1 gulerod (20 kcal).

Aftensmad:

Omelet m. spinat og tomat 1 person (200 kcal)

  • 1 Æg
  • 1 Spsk vand
  • Salt & peber
  • 1 Forårsløg
  • 1 Soltørret tomat
  • 25 g Babyspinat
  • 50 g Lufttørret skinke

Del blomme og hvider for sig og pisk æggehviden stiv.
Pisk æggeblommen med vand, salt og peber. Vend forsigtig æggehviden i. Snit forårsløg og soltørret tomat i fine stykker.
Kom spinat på en pande og hæld æggemassen over og drys med soltørret tomat og forårsløg. Steg til den næsten er stivnet og kom skinken på den ene halvdel. Lad omeletten glide halv den på en tallerken og vip så den anden halvdel over så det bliver en halvmåne.

Torsdag:

Frokost:

Tunsalat

  • 1 dåse tun i vand
  • 1/2 rødløg i små tern
  • 2 cherrytomater i små tern
  •  2 skiver agurk i små tern
  • 3 spsk skyr
  • salt og peber
  • citronsaft
  • 1 gulerod i tynde skiver

Bland det hele sammen og smag til med salt, peber og citronsaft.

Aftensmad:

Karrysuppe m. Kylling (2 per.) (200 kcal pr person)

  • 2 porrer
  • 1 snack peber
  • 1 gulerod
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olie
  • ½ dåse light kokosmælk
  • 300 g tilberedt kylling (kan evt. købes færdigt eller også koges kyllingen)
  • 2 Grøntsagsbouillonterninger
  • 3 dl vand
  • 2 tsk karry
  • Chili  efter smag

Varm olien op i en gryde og sauter først løgene i 1-2 min. Tilsæt derefter karryen og lad den svitse af i 2 min. Hak derefter grøntsagerne og tilsæt dem.
Tilføj nu kokosmælk og lad det småsimre i 2-5 min og tilsæt herefter vand og grøntsagsbouillon. Lad det simre 15 min og blend det hele med en stavblender til en cremet konsistens. Tilsæt kyllingen i mundrette stykker og lad det varme op sammen med suppen. Smag evt til med chili, salt og peber.

FØLG MIN BLOG MED BLOGLOVIN

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækker ærte-avocadosuppe med dild- og limemarinerede rejer