Hjemmelavet sushi
I sidste weekend lavede jeg hjemmelavet sushi og det var virkelig lækkert. Det kræver egentlig ikke ret meget og det er kun ens fantasi der sætter grænser for, hvad man kan putte i.
Jeg startede med at koge sushirisene om eftermiddagen og stillede dem til afkøling. To dage inden havde jeg købt fersk laks som jeg frøs ned i 24 timer og havde i køleskab til optøning i 24 timer. Det er vigtigt at fryse sin rå fisk inden spisning, da den kan indeholde bakterier.
Af ‘udstyr’ til sushi har jeg indkøbt en sushimåtte, en træske til at røre i risene med og ellers nogle flotte skærebrætter til at anrette sushien på samt pæne skåle til diverse dip.
Jeg havde købt følgende ingredienser ind:
- Avocado
- Agurk
- Asparges
- Forårsløg
- Fersk laks
- Crabstick
- Smøre ost neutral
- Ingefær
- Soya
- Hjemmelavet chilimayo (skriv endelig – så lægger jeg gerne opskrift og fremgangsmåde op).
Derefter begyndte vi bare at rulle. Det er ret hyggeligt at stå og lave sammen. Jeg eksperimenterede også med en ‘inside-out’ – det er lidt sværere, da man skal betrække sin sushimåtte med husholdningsfilm og derefter først lægge risene på efterfulgt af en plade tang og til sidst ens fyld også skal den rulles.
Vi lavede 8 ruller og med det ekstra tilbehør der var ved siden af var der mere end rigeligt til 3 personer.
FØLG MIN BLOG MED BLOGLOVIN
Ingen kommentarer endnu