Lasagne ala Tante A

5:2 livsstil

5.2

Som jeg skrev i går, er jeg på en livsstilsændring som hedder 5:2. Den går kort fortalt ud på, man 5 dage om ugen må spise det man vil – selvfølgelig skal man ikke spise en masse usundt, men en normal kost. 2 dage om ugen må man kun spise hhv. 500 kalorier hvis man er kvinde og 600 hvis man er en mand. Jeg startede med at leve sådan for 5 uger siden, så det vil sige jeg har fastet i ialt 10 dage. Jeg synes det bliver nemmere og nemmere at komme igennem fastedagene. De første 2-4 dage var utrolig svære, og specielt timerne efter aftensmad var en kamp at komme igennem. Men ligeså stille vænner kroppen sig til det.

Det som er specielt ved denne livsstilsændring er at man taber sig ikke kun, den er også god for ens krop. Den mindsker risikoen for sygdomme som kræft, hjertesygdomme, Alzheimers og diabetes – og hvem vil ikke gerne forebygge dem? :) Det er også derfor jeg er begyndt på denne livsstil. Man kan sammenligne det med når man træner, så nedbryder kroppen musklerne for at genopbygge dem på ny. Det er samme proces der sker når man faster – kroppen nedbryder de gamle celler og genopbygger nye. De kloge forskere siger at når denne proces sker, vil man faktisk kunne reparere gamle skader. Jeg har dog ikke nogle skader, så lige præcis denne påstand, kan jeg ikke sige om er sand eller ej ;)

Jeg vil til hver min fastedag, skrive hvad jeg spiser og hvordan jeg får de 500 kalorier til at række – for når det kommer til stykket er det ikke ret meget. Jeg har købt en enkelt bog: “Den letteste vej til 5:2 kuren” og det var for at få lidt inspiration til hvor meget jeg må spise. Min kæreste, er ikke med på denne kur, så aftensmåltiderne vil være nogle, som også er for dem der spiser ‘normalt’ :)

Dagen i dag 18/2:

Morgenmad. Jeg står normalt op ved 7 tiden, men venter med at spise morgenmad til ved 11-12 tiden, hvor jeg i dag spiser en yoghurt med müsliknas. Der er 224 kcal i den.

IMG_1867

Midt på dagen spiser jeg et æble, hvor der er 52 kcal pr 100 g.

IMG_1871

Aftensmad. Tundeller fra Arla, opskriften kan ses her: http://www.arla.dk/opskrifter/Frikadeller-med-tun-persille-og-hvidlog/

Der er i alt 625 kcal i hele retten, og lad os sige det vejer 300 g. Så regner jeg mig frem til at der er 209 kcal pr 100 g deller, og derfor kan jeg spise 80 g og få 168 kcal, og dermed have 50 kcal til en grøn salat, bestående af iceberg, gulerod, agurk og lidt bagt tomat. Der er mange antioxidanter i bagte tomater, og dem kan vi godt lide :)

Jeg spiser desværre ude ved mine svigerforældre, så der kommer ikke noget billede op af aftensmaden, da jeg ikke har mit spejlreflekskamera med.

FØLG MIN BLOG MED BLOGLOVIN

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lasagne ala Tante A