Madplan uge 8

Lasagne ala Tante A

IMG_1852

Her kommer opskriften på hvordan jeg laver lasagne i vores lille hjem. Jeg laver altid en for stor portion, for det er simpelthen så lækkert at spise til frokost dagen efter ;)

Ingredisenser

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 gulerødder
  • 2 kartofler
  • ‘Lasagne’sovs – jeg har snydt i dag ;)

Bechamelsauce:

  • Mel
  • Olie
  • 300 ml mælk
  • Muskatnød

IMG_1832

Først brunes løg og hvidløg i noget olie i en gryde – jeg bruger enten raps- eller olivenolie. Derefter kommes det hakkede kød i, som også brunes. Hakkede gulerødder og kartofler (eller de grønsager man lige har) tilsættes. Jeg har en rigtig god hjælp til at hakke sådanne ting, min bedste ven, minihakkeren! Den er så genial, den hakker ALT for mig, og  er så nem at rengøre!

IMG_1846

Efter det kommes lasagnesovsen i (normalt laver jeg den selv af hakkede tomater og en masse lækre krydderier, men denne fra Dolmio var på tilbud i Netto). Jeg bruger også en boullionterning samt 2 dl vand for, at der skal komme lidt mere væske og lasagnepladerne kan suge det. Derefter tilsættes alle de krydderier du elsker. Jeg har brugt chili, oregano, paprika, salt og peber. Nu skal kødsovsen bare stå og hygge lidt. Imens vil jeg lave bechamelsaucen :)

Først putter jeg en smule olie i en gryde og begynder at varme det op. Så kommer jeg melet i, der skal så meget mel i, at olien bliver suget af det, og det til sidst bliver til en ‘melbolle’. Efter det hælder jeg ca. 100 ml mælk i af gangen af de i alt 300 ml. Mælken skal suges af melbollen mellem hver hældning. Til sidst krydrer jeg med revet muskatnød samt salt og peber.

IMG_1847

Hjemme ved os laver vi ikke lasagne i lag på traditionel vis. Vi kan bedre lide der kommer en homogen kødsovs, så jeg putter bechamelsaucen i kødsovsen og lader det igen stå og simre lidt. Herefter laver jeg min lasagne med skiftevis lasagneplader og kødsovs. Normalt slutter jeg af med rasp på toppen, hvor lasagnen får 15 minutter, og derefter tager jeg den ud, putter osten på, og giver den 15 minutter mere. I dag var jeg så løbet tør for rasp, så den fik bare ost med det samme og ca. 30 minutter i ovn.

IMG_1849 IMG_1850

Som tilbehør lavede jeg en tomatsalat af feta og tomat, samt en grøn økologisk salat købt i Netto for 9 kr ;) Jeg beklager kvaliteten af billederne, jeg er helt nybegynder, så jeg skal lige lære de rigtige vinkler for at få et godt billede :)

FØLG MIN BLOG MED BLOGLOVIN

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 8