Sandwich ;-)

Sådan laver du en god kamsteg!

 photo foto_zps356edeee.jpg

Vi spiste ovre ved min far i går, og nøj hvor han havde lavet virkelig lækker mad! :) Vi fik kamsteg, med virkelig sprøde svær, kartofler samt andre rodfrugter der havde været i ovnen og bagefter vendt med rød pesto og frisk persille. Som tilbehør fik vi også en melonsalat med bl.a. iceberg, figner og solsikkekerner.

Når man laver en kamsteg er det for mit vedkommende utrolig vigtigt at de s**** svær bare er sprøde og perfekte! :) Jeg kommer her med min (fars) opskrift på hvordan en faktisk perfekt kamsteg ser ud! Det eneste du skal bruge er:

Din kamsteg
Salt
Stegetermometer
Vand
Et fad 

1) Start med at lægge din kamsteg på et fad som kan tåle ovn. Put derefter godt med groft salt på stegen og mellem sværene samt noget under stegen. Lad den gerne trække 2 timer overdækket på køkkenbordet.
2) Put stegen ind i ovnen ved 75 grader i et par timer, så temperaturen ca. er
45 grader. Derefter tager du stegen ud og laver den hvile på køkkenbordet.
3) Sæt kartofler og grøntsager ind i  ovnen ved 225 grader – de skal have ca. 45-55 min. i alt.
4) Når der er ca. 20-25 min. til kartoflerne og grønsagerne er færdige, sætter du stegen ind i ovnen igen. Når stegen når 62 grader skal den tages ud.
5) Hvis dine svær ikke er sprøde, så put stegen i ovnen igen hvor der er grill med fuld power – husk EFTER kartofler og grønsager er taget ud.
6) Efter grill og hviletid skal temperaturen ca. være 67 grader på stegetermometeret.
7) Vend kartofler og grønsager med rød pesto samt frisk persille og server med en lækker salat – velbekomme!

FØLG MIN BLOG MED BLOGLOVIN

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sandwich ;-)