Morgensmoothie :)

‘Kødsovs’ ala min far :)

 photo IMG_2360_zpsvlecfo0s.jpg

Den opskrift som kommer her, er fra min far. Min far elsker at lave mad, og han er virkelig god til det. Han eksperimenterer utrolig meget og det er altid lækker mad der bliver serveret hos ham :) Jeg beklager de utrolig dårlige billeder, men lyset var så ringe da billederne skulle tages!
Når jeg skal lave kødsovs, lasagne, fyld til pandekager e.l. bruger jeg altid denne opskrift. Jeg laver gerne 1 kg kød af gangen, og når kødsovsen er lavet, fryser jeg den ned og tager op som vi skal bruge det. I aften skal det bruges til lasagne, men det jeg fryser ned, ved jeg endnu ikke, hvad skal bruges til :) Når man skal lave en god kødsovs, er der to meget vigtige ting – god tid og godt kød! Jeg bruger økologisk hakket oksekød og sovsen får altid lov til at stå og koge 2-3 timer.(Halver evt. opskriften, der er nok til 8 personer i denne opskrift)

Ingredienser til basissovsen: 

  • 1 kg (godt) hakket oksekød
  • 1 pakke bacon
  • 2 løg
  • 3 gulerødder
  • 2 bladselleristænger
  • Evt. lidt finthakket hvidkål eller anden slags kål
  • 2-3 fed hvidløg
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 dåser med vand i (når du har hældt de hakkede tomater i, fylder du dåsen 1 gang med vand)
  • 1 dåse tomatkoncentrat
  • 1 terning grønsagsbouillon
  • Salt og peber
  • Basilikum, oregano, lidt chili (jeg bruger kun disse tre krydderier)
  • (Hvis du laver kødsovs/bolognese er det lækkert med en slat rødvin)
  • 1 pose revet ost
  • Lidt rasp

Ekstra ingredienser til lasagne: 

  • Lasagneplader
  • 20 g smør
  • 3 spsk hvedemel, ca. 30 g.
  • Salt og peber
  • 0,5 tsk fintrevet muskatnød
  • En lille håndfuld revet ost

Fremgangsmåde:

Start med at skære baconet i små stykker, og brun det derefter i en gryde. Tag baconet op, men lad baconfedtet ligge i gryden.
Put derefter dine grønsager i gryden og svits dem et par minutter.
Tag dem herefter op, og put nu lidt olie i gryden og svits kødet til det er helt brunet. Kom derefter hvidløget i, grønsager samt bacon. Lad det stå og hygge sig lidt. (Hvis du vil have rødvin i, skal den i nu. Den skal lige stå og fordampe lidt, så der ikke er en sprittet smag) Herefter kommes de hakkede tomater, tomatkoncentrat, salt, peber, basilikum og lidt revet muskatnød i. Skru ned for varmen, låg på, og den den stå og småkoge i 2-3 timer.

Når sovsen har kogt i den tid nu du har, om det er 2 eller 3 timer, tænder du ovnen på 200 grader (varmluft). Og du begynder at lave bechamelsaucen: Smelt smør i en gryde ved middel varme. Rør melet i til alt smørret er suget op. Pisk mælken i lidt ad gangen til blandingen er jævn. Kog ved svag varme i 5-10 minutter, rør jævnligt. Put til sidst din revne ost i.

Nu skal lasagnen samles! Start med at putte kødsovs i, derefter bechamelsauce og lasagneplader. Fortsæt til du ikke har mere plads i dit fad ;-)  photo IMG_2354_zpsx65he1ie.jpg
Du skal slutte med et lag bechamelsauce. Hæld lidt rasp udover fadet og put fadet i ovnen i 20 min. Efter de 20 minutter hælder du revet ost udover og giver det 15-20 minutter mere til osten er gylden. Lad gerne lasagnen stå i et kvarters tid før du skærer af den :) Velbekomme! Jeg serverede min lasagne med tomatsalat med mozzarella.

 

FØLG MIN BLOG MED BLOGLOVIN

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Morgensmoothie :)