Hjemmelavet pizza :)
I går stod menuen på hjemmelavet pizza :) Jeg har tyvstjålet opskriften til dejen fra en etikette bagpå noget ‘Italiensk Hvedemel Type “00”‘. Den så sådan her ud, opskrift til 2 store pizzaer:
Ingredienser:
- 500 g pizzamel
- 25 g gær
- 3 dl vand
- 1 tsk salt
- Ca. 2 tsk. olivenolie
- Tomatsovs
- Oregano
- Fyld
Fremgangsmåde:
- Rør gær ud i lunken vand i en skål
- I en anden skål blander du mel med salt og tilsætter derefter gær-blandingen
- Ælt dejen med hænderne, indtil det bliver en blød og glat bold
- Del dejen i to lige store stykker og placér på en bageplade med bagepapir og smør overfladerne med olivenolie
- Dæk til med et vistestykke, og lad det hæve indtil de har nået dobbelt størrelse (ca. 1 time)
- Rul eller træk dejen ud og lad den hvile overdækket med et fugtigt viskestykke i 30 min.
- Tilsæt tomatsovsen og lidt oregano
- Bag i ovnen i ca. 5-8 min. på 230 grader.
- Åben ovnen og tilsæt dit fyld (min kæreste havde både bacon, pepperoni, løg og peberfrugt på. Min pizza var lidt mere enkel med kun parmaskinke, rucola og revet parmesanflager, det kom dog først på, da pizzaen var helt færdig.) Bag pizzaen færdig med dit ønskede fyld.
Vi bagte vores på en pizzasten, og de blev fantastisk gode :)
FØLG MIN BLOG MED BLOGLOVIN
Ingen kommentarer endnu