Chokoladeskåle med (daim) is :)
Beklager det helt vildt dårlige billede, men jeg er blevet syg, og ligger med influenza. Hele molevitten med feber, hoste og snot har jeg erhvervet mig – nogle gode god til at blive rask i en hurtig fart? Jeg kunne ingenting spise, så det var min kæreste, som tog et billede af sin tallerken, han havde dog ikke taget hindbærsauce på, super ærgeligt! Men I kan næsten forestille jer, hvordan det ville se ud med hindbærsauce? ;-) De sagde alle, at det smagte virkelig godt!
Nedenunder ses et det billede, som illustrerer, hvad jeg brugte meget af min lørdag på – se film med lille Lua inden fødselsdag. Vi så Beverly Hills Chihuahua og Lua så virkelig med, det var virkelig sødt :-)
Desserten jeg besluttede mig for at lave til fødselsdagen, blev hjemmelavede chokoladeskåle samt hjemmelavet (daim) is. Dertil en hindbærsauce. Min kæreste hjalp til, og vi startede fredag aften med at lave isen. Vi kom isen i 3 beholdere, 2 med daimstykker i og 1 med ren vanilieis.
Vanilieis
Ingredienser: (vi lavede en stor portion (!) man kan sagtens lave halvdelen)
1 liter piskefløde
12 æggeblommer
2 vaniljestænger
12 spsk. sukker
2 plader daim/mørk chokolade/nødder e.l. Kun fantasien sætter grænser.
Fremgangsmåde:
- Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker til det er blevet ‘hvidt’ og det ikke længere knaser, det tager ca. 3-5 minutter.
- Flødeskummen piskes stiv i en anden skål.
- Flødeskummen vendes forsigtigt i æggemassen – det gælder om at flødeskummen bevarer sin luftighed.
- Isen kommes i en fryseegnet beholder (vi kom daim i 2 af vores). Stilles i fryseren i minimum. 5 timer (rør meget gerne i isen undervejs, så undgår du den krystaliserer)
Chokoladeskåle
Ingredienser:
- 400 mørk chokolade
- Vandballoner
Fremgangsmåde:
- Pust det antal vandballoner op, som du skal bruge skåle til
- Smelt chokoladen og kom den i en forholdsvis høj beholder.
- Dyp vandballonen godt i chokoladen
- Placer ballonerne på bagepapir og støt dem til de kan stå selv.
- Lad chokoladen størkne helt og spræng så ballonerne.
- (Vi kom i krise! Vi havde aftalt at lave chokoladeskålene ude til selve fødselsdagen, men min svigermor havde glemt vandballonerne. Derfor måtte vi være kreative! Vi tog små skåle, forede dem med bagepapir og dryppede derefter flydende mørk chokolade rundt i skålen, puttede dem i fryseren i en times tid, tog dem ud og så var det nemt at pille chokoladeskålen ud af porcelænskålen)
Hindbærsauce
Ingredienser:
- En pose frosne hindbær
- Evt. lidt sukker
Fremgangsmåde:
- Hæld hindbær i en kasserolle og varm dem stille op. Tilsæt evt. sukker hvis du har en lidt sød tand ;-)
Anret det hele hvor du putter is i din chokoladebund og hælder hindbærsauce udover og server meget gerne med friske bær – vi havde jordbær og blåbær. Velbekomme :)
Ingen kommentarer endnu