Hjemmelavet sushi

Lækker ærte-avocadosuppe med dild- og limemarinerede rejer

img_1278

Den anden dag fik vi en sindssyg lækker supper, som jeg bare måtte dele med jer. Vi fik et lækkert glas rosé til, og godt med friskkværnet salt og peber på toppen. Er det bare mig eller kan et måltid altid klare friskkværnet salt og peber?

Denne suppe kan fungere både som forret og hovedret efter min mening.

Ingredienser:

 • 5 dl vand
 • 1 terning grøntsagsbouillon
 • 1 tsk. smør
 • 1 løg
 • 1 tsk. peber
 • 2 tsk. salt
 • 2 dl frosne ærter
 • 1 moden avokado
 • 1 økologisk lime
 • 1 bundt dild
 • 200 g rejer
 • 1 fed hvidløg
 • 1 dl cremefraiche

Sådan gør du:

Start med at sætte dit vand over at koge i en elkedel og hæld det i en kande sammen med grøntsagsbouillonterningen så det bliver opløst. Hak derefter løget – det behøver ikke være finthakket, da hele suppen skal blendes. Find en gryde frem og smelt smørret og sauter løgene i ca. 2 min. Tilsæt din bouillonblanding, salt og peber og lad det koge et par minutter. Blend nu din varme suppe sammen med ærterne og avocadoen. Ærtene må gerne være frosne. Sæt derefter suppen på køl. Den behøver ikke være iskold, men gerne sådan lidt lun/halvvarm. Hak imens suppen køler dild og put i en lille skål sammen med saften og den revne skal fra limen og tilsæt dine rejer. Sæt det på køl. Riv til sidst hvidløget fint og bland det med creme fraiche, salt og peber – smag til. Anret suppen i små skåle og tilsæt dine dild/limemarinerede rejer og put en smule creme fraiche på toppen. Kværn gerne lidt salt og peber helt øverst ;-)

FØLG MIN BLOG MED BLOGLOVIN

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet sushi