Hjemmelavet (nem) fiskesuppe!

Nem, lækker og syndig brownie :)

 photo IMG_2263_zpstrfougfq.jpg

Jeg fik i går aftes pludselig rigtig travlt! Jeg har sidste dag i min praktik i dag, og da jeg har været i praktik i bl.a. hjemkundskab, kunne jeg selvfølgelig ikke have en købe-kage med. Derfor måtte jeg i Netto klokken 21.45 i aftes og handle ind til kage. Valget faldt på en nem brownie uden chokolade, er gået ud fra en opskrift på bageglad.dk, men har ændret en del i den, da bl.a. målene og nogle af ingredienserne ikke rigtig passede mig. Ingredienserne til denne brownie er tit nogle, man altid har i køkkenet, så kagen er god, hvis man får uventede gæster og lige hurtigt vil baske en kage sammen :)

Ingredienser:
Passer til en form på ca. 35 cm x 28 cm. 

  • 150 g smør
  • 3 æg
  • 4,5 dl sukker
  • 2,5 dl hvedemel
  • 6 spsk kakao
  • 2,5 tsk vaniljesukker
  • 2 knivspids salt
  • Evt. lidt mørk chokolade, ca 50 g.

 photo IMG_2244_zpsrwoileir.jpg

Fremgangsmåde: 
Smelt smørret, evt. i microbølgeovnen og lad det køle af. Pisk – imens smørret køler af – æg og sukker sammen i en skål, der skal ca piskes i 3-5 minutter så blandingen bliver let, lys og luftig.
 photo IMG_2250_zpsfzs0y9iw.jpg

Rør mel, kakao, vanillesukker og salt sammen i en anden skål.

Si den tørre blanding ned i æg/sukkerblandingen. Hæld det smeltede smør i og rør godt rundt.
 photo IMG_2252_zpshs4jgml4.jpg

Smør en bageform med smør og drys rasp i – tøm resterne ud.
 photo IMG_2251_zpsk0tbumye.jpg
Fordel browniedejen i bageformen (dejen behøver ikke nå helt ud til siderne, den fordeler sig selv når den bliver bagt). Knæk din mørke chokolade i små stykker og stik dem ned i dejen.
 photo IMG_2254_zpsvlrkulj4.jpg
Bag brownien ved 175 grader i cirka 25 minutter på almindelig ovn, og giv den ca. 2-3 minutter på varmluft. Den er færdig når en kniv kan stikkes i kagen, og stadig har lidt dej klæbende til sig. Lad kagen køle helt af i formen, før der skæres af den. Jeg siger jer – den var et kæmpe hit på lærerværelset ;-)

 photo IMG_2256_zpsbxs33sgs.jpg

FØLG MIN BLOG MED BLOGLOVIN

1

  • Lene

    Nu har jeg bagt brownie 3 gange og med lige stor succes hver gang. Det er helt sikkert en vinder! Tak for opskriften.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet (nem) fiskesuppe!