Nem, lækker og syndig brownie :)
Jeg fik i går aftes pludselig rigtig travlt! Jeg har sidste dag i min praktik i dag, og da jeg har været i praktik i bl.a. hjemkundskab, kunne jeg selvfølgelig ikke have en købe-kage med. Derfor måtte jeg i Netto klokken 21.45 i aftes og handle ind til kage. Valget faldt på en nem brownie uden chokolade, er gået ud fra en opskrift på bageglad.dk, men har ændret en del i den, da bl.a. målene og nogle af ingredienserne ikke rigtig passede mig. Ingredienserne til denne brownie er tit nogle, man altid har i køkkenet, så kagen er god, hvis man får uventede gæster og lige hurtigt vil baske en kage sammen :)
Ingredienser:
Passer til en form på ca. 35 cm x 28 cm.
- 150 g smør
- 3 æg
- 4,5 dl sukker
- 2,5 dl hvedemel
- 6 spsk kakao
- 2,5 tsk vaniljesukker
- 2 knivspids salt
- Evt. lidt mørk chokolade, ca 50 g.
Fremgangsmåde:
Smelt smørret, evt. i microbølgeovnen og lad det køle af. Pisk – imens smørret køler af – æg og sukker sammen i en skål, der skal ca piskes i 3-5 minutter så blandingen bliver let, lys og luftig.
Rør mel, kakao, vanillesukker og salt sammen i en anden skål.
Si den tørre blanding ned i æg/sukkerblandingen. Hæld det smeltede smør i og rør godt rundt.
Smør en bageform med smør og drys rasp i – tøm resterne ud.
Fordel browniedejen i bageformen (dejen behøver ikke nå helt ud til siderne, den fordeler sig selv når den bliver bagt). Knæk din mørke chokolade i små stykker og stik dem ned i dejen.
Bag brownien ved 175 grader i cirka 25 minutter på almindelig ovn, og giv den ca. 2-3 minutter på varmluft. Den er færdig når en kniv kan stikkes i kagen, og stadig har lidt dej klæbende til sig. Lad kagen køle helt af i formen, før der skæres af den. Jeg siger jer – den var et kæmpe hit på lærerværelset ;-)
Nu har jeg bagt brownie 3 gange og med lige stor succes hver gang. Det er helt sikkert en vinder! Tak for opskriften.